16.12.2015

Kynnet kuntoon -kuukausikatsaus

Tämä postaus piti julkaista jo kaksi kuukautta sitten kuukausikatsauksena hoitokuurin kynsille. Kuvasin kynteni viikon välein ja kirjoitin ylös, mitä olin tehnyt ja miltä kynnet näyttivät. Tässä olisi siis tämä postaus nyt sellaisenaan, kun sen lokakuun alussa kirjoitin. Kuurin lopetin pian tämän jälkeen, koska tuloksia ei juuri ollut nähtävissä ja kynnet menivät muutenkin huonoiksi töiden takia. Katsotaan jos vielä joskus aloitan uudelleen..


0. VKO. Kynnet ovat ohuet ja hauraat. Ne taipuvat helposti ja liuskottuvat: päistä lähtee palasia. Lohkeamia tulee peukaloiden sivuihin tasaisin väliajoin. Pieniä kuoppia on vasemman käden nimettömässä, etusormessa ja keskisormessa sekä oikean käden keskisormessa ja etusormessa. Peukalot ovat molemmat todella kuoppaiset. Pääsin juuri eroon peukalon halkeamasta, koska se kasvoi kynnen myötä pois. Lisäksi kynsissä näkyy selvästi pitkittäiset raidat tai uurteet. Kynsinauhat ovat sentään aika siistit.

1.-3. VKO. Ei mainittavaa eroa alkuun.

4. VKO. KUVA PUUTTUU. Mitäs tähän nyt sanoisi? Tällä hetkellä motivaatiota jatkaa ei kauheasti ole, koska näkyviä muutoksiakaan ei ole. Kynnet ovat mielestäni aika samaa settiä kuin ihan alussa, ehkä nimetön ja pikkurilli ovat lopettaneet liuskottumisen ja lohkeilun, mutta etusormi ja keskisormi ne vaan pysyvät surkeina. Kuopat on ja pysyy, keskariin ja peukkuihin kasvamassa ilmeisesti uusi kuoppa.



Yhteenvetona voisi todeta, että kuukaudessa ainakaan ei ihmeitä tällä kuurilla saa aikaan. Edelleen olen melko varma myös siitä, että kuopat eivät kynsistä katoa, vaan niiden tulee kasvaa pois kynnen mukana.

Tällä hetkellä kynteni ovat siis yhä melko huonossa kunnossa: hauraat, liuskottuvat ja kuoppaiset. Syön edelleen kalsiumia ja d-vitamiinia, mutta muuta en. Monivitamiinitabletit saatan aloittaa ihan muistakin syistä, mutta biotiinin jätän unholaan. Toisaalta olisi vielä kiva kokeilla tätä samaa sen kolme kuukautta, jonka biotiini yleensä vaatii toimiakseen, mutta toisaalta tuntuu siltä, että mun kynnet vain on tällaista laatua, eikä niitä parannella millään napeilla tai muilla aineilla.

2 kommenttia

  1. Harmi ettei tullut tuloksia :/ toisaalta kuukausi on kynsien kasvun suhteen aika lyhyt aika. Ainakin nuo vitamiinit yms. vaikuttaa kuitenkin vasta uuteen kasvavaan kynteen niin siinä menee aikaa ennekuin vaikutus näkyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kuukausi ei oikein riitä mihinkään. Siksi pitäisi ottaa uusiksi, mutta siihen tarvittaisiin melkein täysin mahdoton kolmen kuukauden loma, koska omassa työssäni kynnet menevät niin huonoiksi aina. :D

      Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)