4.10.2015

Mont Marte -akryylimaalit

Olen saanut nyt jonkin aikaa leikkiä uusilla akryylimaaleillani. Näitähän on useita erilaisia, mutta ostin itseni Nena Sofian vinkkaamat Mont Marte -maalit, enkä kyllä kadu päätöstä sitten niin tippaakaan. Minulla ei ole kokemusta muista maaleista, mutta nämä nyt ainakin toimivat hyvin. Tämä postaus on pyörinyt luonnoksissa ties kuinka kauan, mutta Enailin julkaistessa hyvin samantyylisen postauksen aiheesta muistin, että kappas, mullakin taisi tämmönen olla. :D


Mietin alkuun paljonkin, voinko ostaa akryylimaaleja. Olin asettanut itselleni ehdoksi, ettei minun ole järkeä ostaa maaleja ennen kuin osaan koristella kynsilakoillakaan - nehän on vain taitavien välineitä. Olin kuitenkin hyvin väärässä. Nyt voisin sanoa, ettei ole mitään järkeä menettää hermojaan kynsilakkojen kanssa, kun harjoitella voi yhtä hyvin ja jopa halvemmalla näiden maalien kanssa. Tämä pakettihan maksoi pyöreästi seitsemän euroa ja sisälsi 12 eri väristä tuubia. Ei myöskään unohdeta, että näitähän pystyy sekoittamaan keskenään ja saada näin tismalleen haluamansa sävyn.

En ole mikään taitavakaan koristelija tai maalaaja, enkä tiedä, voinko sellaiseksi päätyäkään. Nämä maalitpa vaan sattuvat pelastamaan monet päivät ihan vaan vaikka dotting toolin kanssa. Näillä palloista tulee kerralla peittäviä, ne ovat selkeärajaisia, eivätkä leviä - kuten kynsilakka tekee. Lisäksi siveltimillä saa aikaan hyvin erilaisia jälkiä ja ne liukuvat tasaisesti kynnellä. Kynsilakka tahtoo paakkuuntua ja kovettua siveltimeen. Puhumattakaan kynsilakanpoistoaineen kanssa pelleilystä puhdistusvaiheessa, tässä ei tarvitse kuin vettä.Näiden kanssa harjoittelu on yksinkertaisesti mukavaa ja helppoa, kun ne kaiken lisäksi saa vedellä pyyhkäistyä pois. Lisäksi maalit kuivuvat juuri sopivalla nopeudella. Jos olen esimerkiksi pilkuttanut koko kynnen, ehdin vielä hyvin arvioimaan, haluanko pitää koristelun vai en ennen kuin poistan sen tai lisään päällyslakan.

Siveltimien käyttö on kuitenkin melko haastavaa tai maalaaminen ylipäätään. Jostain syystä sivelty viiva ei ole yhtenäinen/peittävä (etenkään silloin, kun olen yhdistänyt kaksi väriä yhdeksi), vaan ne jäävät keskeltä ohueksi, läpinäkyväksi. En tiedä, onko kyse tekniikasta vai huonosta siveltimestä, mutta pitänee selvittää asia. En siis tiedä, opinko koskaan maalaamaan mitään upeaa kynnelle, mutta ainakin ne koristelut, jotka voisin lakoillakin tehdä, aiheuttavat vähemmän harmaita hiuksia.

Oletteko tekin jo hurahtaneet akryylimaaleihin? Olisiko teillä vinkata hyviä siveltimiä?

4 kommenttia

 1. Kiva postaus aiheesta :) hyvään siveltimeen ei ole antaa vinkkejä kun on itselläkin tosiaan vielä hakusessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pidit! Joo, ei ole kävellyt hyvät siveltimet vastaan. :)

   Poista
 2. Mulla on oumaxit, joiden kehutaan (tai joskus kun kynsiharrastus oli suht "uusi" juttu) olevan hyvät kynsien koristeluun. Mutta ne ei oo mun mielestä tarpeeks peittävät, tai ei ainakaan se valkoinen, jota olen käyttänyt eniten. Haluaisin oppia tekemään one stroke kukkasia, mutta oumaxeilla en ole onnistunut siinä. Ehkä voisin ostaa nämä mont marten akryylimaalit kokeiluun, eivät ole edes hinnalla pilattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. One stroke -kukkia tahtoisin itsekin oppia tekemään. :) Se on vaan yllättävän hankalaa ollut!

   Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)