2.10.2015

Ensi kerta toden sanoo

Note(s) to self seuraavalle leimauskerralle:

1. Älä vedä skrapalla hampaat irvessä.
2. Älä yritä painaa leimasinta pöydän läpi.
3. Älä syytä laattaa, vika on sinussa.
4. Ei, älä laita sitä reikäistä leimaa kynnelle.

Uusista lakoista pääsi kynsille ensimmäisenä ihana ruskea sekä vaaleankeltainen. Keltainen oli näköjään vielä vanhaa Colour & Go -sarjaa. Se oli ihan laadukas noin vaaleaksi lakaksi, peitti kahdella, mutta olisi vaatinut kolme. Ei kuitenkaan ollut ihan niin hyvä kuin Essencet yleensä ovat olleet. Sen sijaan ruskea lakka oli kuin unelma (kirjotin ensin, että ongelma). Levittyi tosi helposti, käyttäytyi kiltisti ja peitti yhdellä kerroksella.

Luin jostain blogista aiemmin, että tämä ruskea lakka luultavasti kelpaisi leimaukseen ja päätinpä itse kokeilla sitä. Oikeassa hän oli! Leimaamisen kanssa oli taas alussa ongelmia, joten osa kynsistä on reikäisiä. Kokeilen yleensä ainakin viisi kertaa nostaa kuvion leimasimeen ja jos se ei sittenkään nouse kokonaisena, päädyn vialliseen laattaan ja a. vaihdan kuvion tai b. leimaan reikäisenä parhaat kohdat. Sitten aina viimeisen kynnen kohdalla saan jotenkin maagisesti kuvion onnistumaan ja tajuan taas kerran, että pahus vie, täähän toimiikin.

Niin kävi siis nytkin (vrt. sivummaiset kynnet keskimmäisiin). Tajusin ihan lopussa, että kaavin skrapalla lähes kaiken lakan pois laatasta (fiksua) ja sen jälkeen painan leimasimen niin lujaa siihen, että viimeisetkin rippeet roiskuvat pois kuopistaan. Kun hoksasin tämän, alkoi kuvio nousta kauniisti leimasimeen ja siitä kynnelle. Aloin sitten innoissani poistamaan huonoja leimoja, mutta kun ekan kynnen kanssa se johti koko kynnen tekemiseen alusta, totesin, että tervepä vaan, ehkä mä vaan pistän tämän korvan taakse ja muistan ensi kerralla. :D

Ei siis mitkään kauneimmat leimat, mutta kun muistaisi tuon alun ensi kerralla, saattaa seuraavat leimat olla ne täydelliset! Yllä oli vielä oikea käsi, jossa siis yksi kynsi on erilainen kuin muut. Tämä on se kynsi, jonka jouduin tekemään alusta ja koin helpoimmaksi laittaa sen ruskealla, koska sitä tarvittiin vain kerros, eikä tarvinnut sitten leimata uusiksi. Ja tiiättekö muuten, mitä tarvitsen? Jotain graafisia leimauskuvioita, enkä mitään kukkasia.

Pohja: Essence Love is in the air
Koristelut: Essence Yummiiii!

8 kommenttia

 1. Tavallaan toi repaleisuus sopii näihin! Syksyn lehdethän menee lopulta sellaisiksi ruskeiksi ja repaleisiksi. Mun mielestä nää on makeet! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta. Nää on semmoset loppusyksyn tai alkukevään lehdet. :D Kiitti!

   Poista
 2. Ihanan syksyiset värit :) allekirjoitan myös tuon Annin kommentin että pieni repaleisuus sopii lehtiin! Kaunis lakkaus ja kiva että sait kaupan päälle oivalluksen skrapan käytöstä, ens kerralla on sitten taas helpompaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään väreistä ja kiitti! :) Musta tuntuu, et oon ehkä oivaltanut saman ennenkin, mut ehdin aina unohtaa. Laitoin taas tähän ylös, et ens kerralla muistan. :D

   Poista
 3. Vaikka leimajälki ei olekaan tarttunut aivan kaikilta kohdin kynsille niin se ei minusta haittaa näissä kynsissä. Kuvio tulee kuitenkin hyvin ilmi, ja värit on just passelit. Keltainen piristää heti syyslakkausta. Musta nää on oikein onnistuneet!

  Onko sulla kovin öljyinen puhdistusaine käytössä leimauslaatan ja stamperin puhdistuksessa? Se voi vaikuttaa ja kunnon asetoni toimii tuossa hommassa parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse on ehkä vähän liian kriittinen ja kun en ole vielä kertaakaan saanut täysin ehjää leimaa jokaiselle kynnelle, sitä jotenkin jo odottaa. :D Mulla on käytössä asetoni, joten siitä ei pitäisi olla kyse. Veikkaanpa, etten vain ihan hallitse tekniikkaa vielä. :)

   Poista
  2. Eipä sillä, eipä se mullakaan aina irtoa kokonaan, vaikka muutamakin vuosi on jo innolla leimailtu... Usein se ei tosiaan edes haittaa ;)

   Poista
  3. Joo, pitää vaan aina kirjoittaa, että tarkoituksella jätin reikäiseksi. ;D

   Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)