21.9.2015

Testissä Kynsilakanpoistoaine

Hehe, naurattaa koko otsikko. En nimittäin valitettavasti tiedä, minkä merkkinen tämä uusi poistoaine on, koska siinä lukee vain Kynsilakanpoistoaine. Made in China ja Ronald A/S löytyivät kyllä purkin takaa, kun oikein tihrusti. Ostin siis hetken päähänpistosta uuden dipattavan kynsilakanpoistoaineen Tokmannilta, kun hintaa oli vain 3,90 euroa. Purkki on kooltaan aika pieni, mutta lukeman mukaan 100 ml. Ennen käyttämäni Maybelline oli kooltaan isompi, mutta määrältään vain 75 ml.

Jo ensialkuun epäilykset laadusta heräsi. Purkin suojakalvo ei irronnut, vaan se piti puhkoa ja repiä ties kuinka monessa osassa irti. Noh, eipä siinä vielä, eihän se itse tuotteesta kerro! Seuraavaksi nenääni kuitenkin leijaili mielestäni asetonin tuoksu. Tuoksu itsessään oli aika mieto, eikä mitenkään paha, mutta hetken pohdiskeltuani tajusin, että olin varmaankin ostanut asetonia sisältävän poistoaineen. En ole käyttänyt niitä aikoihin, enkä halua käyttääkään. Jotenkin kaupassa olin katsovinani, että tämä olisi asetoniton, mutta hupsista!

Ainesosaluettelo sanoo: ethylacetate, butyl, acetate, alcohol, aqua, isopropyl myristate ja tocopheryl acetate. Yritin googletella, että onko tässä nyt sitten asetonia vai ei. En päässyt kovin pitkälle, mutta luettelon mukaan olettaisin, että ei. Osaako joku fiksumpi kertoa?

Purkissa ei ollut selkeää reikää, johon sormi pitäisi tunkea. Vähän epäillen sitten tutkailin asiaa ja kyllä siellä joku kolonen oli jossain. Vaahtomuovi tuntui tosi liukkaalta, kun Maybellinen vastaava oli karheampaa. Tämä saikin heti epäilemään, ettei tuote ehkä toimi ihan niin kuin toivoisi.

Ja niin tosiaan. Lakat tämä poisti ihan kätevästi ja kynsistä tuli tosi puhtaat. Ei ehkä yhtä nopeasti kuin Maybelline, mutta poisti kuitenkin. Se miinuspuoli onkin sitten, että lakkajämät (tai ainakin akryylimaalien jämät) ei suinkaan jääneet purkin sisälle, vaan tarttuivat innoissaan kiinni sormiin. Veikkaan vaahtomuovin liukkauden olevan syynä: Maybellinen karheampi versio varmaan piti lakat ja jämät paremmin sisällään.

Sanoisin siis, että jos tämä olisi/on asetoniton, voisin sitä hinnan vuoksi käyttääkin. Jos kuitenkin lakkariekaleet alkavat jatkuvasti tarttua sormiin, eivätkä pysy purkin sisällä, voi käyttö jäädä vähemmälle. Luultavasti seuraavaksi ostan testiin Essencen vastaavan.

Miksi hankkisin?

+ Ei jätä kamalaa poistoaineen hajua huoneisiin tai roskikseen
+ Ei jätä sormia tahmeiksi, eikä sotke niitä
+ Nopeuttaa lakkojen poistoa huomattavasti
+ Ei kuluta vanulappuja, ei jätä vanuhaivenia kynsiin tai kynsinauhoihin
+ Helppoa kuin mikä! Säästää hermoja.
+ Halpa

Miksi en?

- Saattaa vaatia viimeistelyn perinteisesti, jos on vaikkapa strasseja kynsissä
- Aineelle joutuu altistamaan muutakin osaa sormesta kuin kynnen
- Ei poista glitteriä sen paremmin kuin perinteinenkään menetelmä
- Lakan tai akryylimaalien jäämiä tarttuu sormiin poistaessa
- Ei yhtä nopea/tehokas kuin Maybellinen vastaava

4 kommenttia

 1. Hyvä arvostelu! :) Itse inhoan sitä Maybellinea sen voimakkaan hajun takia, ja olen sittemmin todennut pärjääväni parhaiten perinteisen Xtran poistoaineen ja Lidlin vanulappujen kansssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos on hyötyä. Mä pidin Maybellinea aika mietona hajultaan, mutta oon ehkä tottunut vahvempiin. :D Mä en aio palata enää noihin perinteisiin vanulappuihin, hyrr! Mut hyvä jos toimiii sulla :)

   Poista
 2. Mä olen epäileväinen näiden suhteen koska mietin aina että kauanko tuo kestää ennenkuin vaahtomuovi on niin lakassa että vaan sotkee kynnet. Kuulisinkin mielelläni lisää miten pidemmän käytön jälkeen miten on kestänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maybellinen arvosteluun lisäsinkin juuri tiedon, että se kesti hyvin noin 1,5 kuukautta ja 24 lakkauksen poiston. Olisi ehkä mennyt pidempäänkin, mutta teho alkoi hiipua eli kynsiä piti hinkata kauemmin. Kuitenkaan se ei tahrinut vieläkään vanhoilla lakoilla, mutta siitä alkoi jo ihan alkutaipaleella irrota pieniä vaahtomuovin kappaleita, mitkä eivät sinällään haitanneet mitään. Täytyy muistaa tästäkin kirjoitella myöhemmin, että kauanko kesti ja miten. :)

   Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)