13.9.2015

Raikasta vihreää

Tiesittekö, että hammaslankaintakin voi käyttää koristeluun? Minä en tiennyt ennen kuin kaveri vinkkasi asiasta. Nyt viikonloppuna oli tarkoitus leimata, mutta halusin ehdottomasti kokeilla uutta tekniikkaa heti, joten leimailu sai jäädä. Voisi käydä ostamassa jotain halpoja lankaimia, tällä kertaa käytin omaani ja vaikka kyseessä on vaihtopäät kelpuuttava lankain, tuntuu vähän oudolta taas seuraavaksi laittaa se suuhun, vaikkei siinä periaatteessa mitään lakan jäämiä pitäisi uuden pään kanssa olla. :D

Pohjalle kokeilin Essencen vihreää. Ihana sävy, ihana levittää, peitti kahdella kerroksella. Lakka tosin taittaa hyvin vahvasti keltaiseen ja näyttääkin joissain valoissa enemmän keltaiselta kuin vihreältä. Mutta siksi varmaan siitä niin paljon tykkäänkin.

Seuraava vaihe oli käyttää lankainta. Yksinkertaisesti siis valitaan eri lakkoja, itse valitsin kaksi eri sävyistä vihreää sekä valkoisen. Lakataan lankaimen lanka kevyesti lakalla ja sitten painellaan sillä eri kohtiin kynttä reunalta reunalle. Aloitin tummanvihreällä, seuraava kerros oli vaaleanvihreä ja kolmas valkoinen. Laitoin raidat osin päällekkäin, osin viereen.

Tekniikka oli tosi helppo ja nopea. Mielestäni jäljestä tuli myös hurjan kiva! Kuvissa näkyy ehkä liian selvänä, kun on ns. pysäytetty ja zoomattu, joten livenä on paljon nätimpi. Lopuksi keksin vielä laittaa sivummaisiin kynsiin fimot. En ole osannut käyttää niitä missään ennen, mutta näihin kynsiin ne sopi täydellisesti. Näistä tuli kyllä hurjan kivat ja raikkaat, viihtyisin helposti pidempäänkin. :)

Pohja: Essence Don't be shy
Koristelut: China Glaze Starboard, Entourage, Essence Wild white ways

6 kommenttia

 1. Ihanan pirteä lakkaus ja hauska tekniikka :) eipä ole itse tullut tehtyä hammaslankakynsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Se oli ihan hauskaa hommaa, mutta veikkaisin, että vähän samaa jälkeä saisi myös kuivalla sudilla.

   Poista
 2. Totta turiset että ihanat ovat! Rakastan tällaisia pirteitä lakkauksia! ♥ Ja nuo fimot kyllä sopii näihin juuri passelisti, vaikka harvoihin lakkauksiin sopivatkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Fimot on vaikea sovittaa mihinkään yleensä, joten oli kiva saada niitä nyt käyttöön.

   Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)