16.9.2015

Kynsikysymyksiä-haaste

Tykkään itse vastailla kaikenlaisiin kyselyihin, mutten löytänyt mistään valmista kynsiaiheista kyselyä tai haastetta, jonka olisin voinut kopsata blogiin. Niinpä tein vähän salapoliisityötä ja yhdistelin kysymyksiä sieltä täältä yhdeksi kyselyksi. Näitä on aina niin hauskaa lukea jälkikäteen ja jos moni innostuu tekemään saman, on vielä hauskempaa lukea muiden vastauksia! Jos siis sinäkin tykkäät kysymyksiin vastaamisesta, kopsaa ihmeessä tämä omaankin blogiisi, vastaa kysymyksiin ja linkkaa mulle tähän, niin käyn lukemassa. :)

Yleistä lakkaamisesta

Kuinka usein lakkaat kyntesi?

Vähintään kahdesti viikossa, joskus kolmekin. Tai neljä..

Kauanko kulutat aikaa yksien kynsien parissa? 

Tunnista kolmeen riippuen vaikeusasteesta. Olen aika laiska odottamaan kuivumista ja haluan saada kynnet kerralla valmiiksi. :D

Mikä sai sinut aloittamaan lakkaamisen?

En muista yhtään, mistä tämä uusin innostus lähti! Alunperin aloitin siksi, että löysin tieni kynsien maailmaan muiden kynsikuvien kautta ja tajusin, että on ihan huikeasti eri tapoja ja tekniikoita lakata. Halusin itselleni yhtä hienot kynnet! No, eihän ne sitä olleet, mutta yritys hyvä.

Mikä sai sinut jatkamaan lakkaamista? 

Kauniit kynnet saa hyvälle mielelle. Lakkaillessa on myös useimmiten mukavan rentoa, kun ei tarvitse ajatella mitään muuta. Osittain myönnettäköön, että saan motivaatiota lakata, kun tiedän voivani laittaa lakkailut esille. Sitä aina jännityksellä odottaa, minkähänlaista palautetta kulloinkin saa. Tietysti myös lakkamaterian haaliminen motivoi, hehe.

Mikä on parasta kynsien lakkaamisessa?

Se, että kynnet pysyy parempina ja kauniina. Sekä se, että saa tehdä jotain luovaa ja nauttia lopputuloksesta.

Mikä kynsien lakkaamisessa ärsyttää?

Ei niinkään lakkaamisessa, mutta silloin ärsyttää, jos on väsynyt, eikä oikein ole aikaa, mutta on pakko lakata, koska vanhat on jo niin kuluneet.

Missä lakkaat kyntesi?

Keittiön pöydän ääressä, pöh. Joskus mulla on vielä oma lakkausnurkkaus!


Välineet ja tekniikat

Mistä lakkailun välineestä et luopuisi?

Mahdoton kyllä sanoa yhtä. Dotting toolit tai siveltimet on ainakin yksiä. Toisaalta leimaustarvikkeet. Jos tähän lasketaan ihan perusvälineetkin, niin varmaan sitten lasinen kynsiviila.

Mikä on lempitekniikkasi?

Mulla ei vielä ole sellaista, kun vasta kokeilen erilaisia. Leimat on kivoja, jos ne onnistuu, mutta koska pieleen menemisen riski on vielä niin suuri ja se on aika vaivalloista, vastaan että liukuvärjäys.

Mitä tekniikkaa et ole vielä kokeillut, mutta haluaisit?

Vesi- ja kuivamarmorointi, mutta vähän pelottaa ajatuskin! Sitten se leimojen maalaaminen, mutta siihenkään en ihan heti lähde.

Mitä tekniikkaa et osaa tai halua käyttää? 

Kuivalla sudilla en tahdo saada aikaiseksi oikein mitään. Läiskistä ei tuu semmosia nättejä kuin muilla, vaan pelkkiä paksuja kasoja. :D

Miten lakkaat kyntesi, jos on vähän aikaa? 

Luultavasti yhdellä värillä ja mukaan joko tarroja, strasseja tai pari viivaa koristelulakalla.

Mistä saat ideat lakkauksiisi? 

Selaan paljon Instagramia ja luen muiden blogeja. Yleensä mulla ei kuitenkaan ole valmista ideaa, vaan valitsen vaan lakat ja alan sitten miettimään, että mitähän niistä tekisi. Haluan uskoa, että ahkerasti muiden kynsiä katselemalla ne jää johonkin alitajuntaan ja auttaa sitten myöhemmin ideoinnissa.

Mikä on uusin villityksesi?

Varmaan akryylimaalit! Oon ihan innoissani niistä, vaikka tarvitsenkin paaaaaljon harjoitusta.

Mainitse kolme must have -tuotetta tai  huippulöytöä sun kynsitarvikelistalla?

Dipattava kynsilakanpoistoaine, Essencen Cuticle Remover ja Lidlin vanulaput. :D

Kynsilakat

Millä lakoilla lakkaat mieluiten?

Cremeillä, jotka levittyy nätisti ja tasaisesti sekä peittää max kolmella kerroksella. Lakkaan myös automaattisesti vuodenaikojen mukaan: kesällä kirkkailla, syksyllä tummemmilla jne.

Millä lakoilla et niin välittäisi lakata?

En tykkää metallisista lakoista yhtään.

Kuinka monta kynsilakkaa omistat?

En tiedä tarkkaa määrää, mutta noin 50 tällä hetkellä.

Mitä merkkejä omistat?

Essence, China Glaze ja Color Club ovat suurimmat, loput on satunnaisia eri merkeiltä.

Mikä on lempilakkamerkkisi ja miksi?

Ennen olisin sanonut, että China Glaze, mutta Essence on viemässä voiton. Lähes kaikki lakat on tosi peittäviä, helppoja lakata ison sudin ansiosta ja koostumukseltaan juuri sopivan paksuja. Sekä toooosi halpoja! Chinat on viimeaikoina olleet aika valuvia ja vähäpigmenttisiä, ja se on alkanut harmittaa. 

Kuinka usein ostat uusia lakkoja?

Kerran pari kuussa varmaan. En ostele kauheita määriä kerralla. Seliseli.

Mitä alus- ja päällyslakkaa käytät?

Aluslakkoina Mavala Protective Base Coat, Kiss Diamond Hard, Essence Ultra Nail Repair ja Caring Ridge Filler. Päällyslakkoina Inm Out The Door ja Nail Pattern Boldness.

Kynsien hyvinvointi

Miten hoidat kynsiäsi?

Käsien rasvaus vähintään joka toinen päivä, samoin kynsinauhoille rasvaa. Ennen lakkauksia laitan kynsinauhoille öljyn vaikuttamaan. Viilaan kynnet ja käytän kynsinauhojen poistajaa. Lisäksi kerran viikossa oliiviöljykylpy.

Missä kunnossa kyntesi ovat?

Aika hauraat ja lohkeilevat ne vielä on, mutta parempaan menossa. Lisäksi peukut on todella kuoppaiset ja niihin kasvaa kerran vuodessa aina halkeama. Muutkin kynnet on epätasaiset. Päällisin puolin kuitenkin ihan hyvässä kunnossa.

Syötkö jotain kynsien kuntoon vaikuttavaa ravintolisää?

Kalsiumia ja d-vitamiinia, jotka ei ehkä suoraan niinkään vaikuta. Lisäksi biotiinia ja sinkkiä.

Muut ihmiset

Miten läheisesi suhtautuvat kynsiharrastukseesi?

Poikaystävä ainakin mielellään käy katsomassa, mitä kynsillä kulloinkin on. Osaa ainakin siis esittää kiinnostunutta. :D Pari kaveria myös käy katselemassa aikaansaannoksia. Muilla suhtautuminen on aika neutraalia.

Mikä on omituisin tai hauskin kommentti, jonka kynsistäsi olet saanut? 

Tämä ei oikeastaan ole kommentti, mutta omituisen suloista ehkäpä. Työskentelen perheiden ja melko pienten lasten kanssa tällä hetkellä. Kynsiäni harvoin huomaa kukaan aikuisista, mutta päivittäin joku lapsista (usein jopa alle vuoden ikäiset) ottaa sormista kiinni ja tuijottaa intensiivisesti lakattuja kynsiä. Jotenkin jännää, miten niin pieni lapsi osaakin kiinnittää kynsiin huomiota ja katselee vieläpä tosi tarkkaan. :)

Oletko saanut jonkun innostumaan kynsien lakkaamisesta?

En taida olla.

Lakkaatko koskaan muiden kynsiä?

En, ei ole tullut eteen sellaista tilannetta. Olisi varmaan aika hankalaa!


Kynsien kuvaaminen ja muutama kuva

Millä kuvaat kyntesi?

Canonin 600D:llä, kittilinssillä.

Missä kuvaat kyntesi ja miksi?

Sängyn päällä, koska valkoinen päiväpeitto antaa hyvän taustan ja se on valoisin paikka kämpässä. Voi kun omistaisi valoteltan ja päivänvalolampun!

Milloin kuvaat kyntesi?

Pyrin kuvaamaan lakkauspäivänä, ettei lakat ehtisi ruttaantua tai kulua. Lisäksi tarvitaan auringonpaistetta, koska muuten ei edes järkkärin ja linssin tehot riitä valoisiin kuviin. Yleensä kuvaaminen menee siis seuraavan päivän iltaan eli töiden jälkeen kuvaan heti, kun valoa on vielä edes vähän jäljellä.

Laita alle kuva kynsistäsi ilman lakkaa.

Laita alle kuva kynsistäsi juuri tällä hetkellä.Laita alle kuva kynsistäsi, joista tykkäät paljon. Miksi tykkäät?

Nämä oli vain jotenkin onnistuneet ja mun tyyliset. Tykkään keltaisen sävystä, aivan ihana! Leimatkin onnistui hyvin, eikä levinneet kauhean pahasti. Käytin myös ekaa kertaa niittejä ja tykästyin niihinkin. Nämä vaan oli jotenkin hyvän mielen kynnet!

Laita alle kuva kynsistäsi, joista et tykkää yhtään. Miksi et tykkää?

Nämä vaan on ihan kamalat. Värit ei iske yhtään ja kuviointikin on ihan pielessä. Näitä tehdessä oli jo parit aiemmat menneet pieleen, joten fiilis oli muutenkin alhaalla lakatessa. En tykkää!

Tässäpä tämä haaste sitten olisi! Huh, tulipas tästä pitkä, taisin keräillä ehkä liikaakin kysymyksiä. Nyt sitten vain kaikki kyselyjen ystävät täyttämään, jotta pääsen lukemaan teidänkin vastauksia! Voi toki täytellä vain osittainkin, jos tuntuu, että tässä on vähän liikaa kaikkea.

12 kommenttia

 1. Kiva lukea tällainen postaus. Ja noi sun lakkaukset on mahtavia.

  VastaaPoista
 2. Kivan kuuloinen haaste, pistän korvan taakse ja toteutan jossain vaiheessa itsekin! Idean mainitsen tietysti tulleen sinulta. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, toteuta vaan, ois kiva päästä lukemaan sunkin vastauksia! Ja kiitos :)

   Poista
 3. Tosi kiva haaste! Meinaan ehdottomasti tehdä tämän kunhan kerkiän :)
  Tossa kun sanoit että jopa alle vuoden ikäiset lapset töissä katsoo kynsiäsi, niin mun poika (joka nyt on 6kk) on tosi kiinnostunut mun kynsistä! Kesällä, kun poika oli vielä pienempi, käytin paljon neonlakkoja, ja silloin jo pikkuinen otti mun kädestä kiinni ja tuijotti kynsiäni :'''D Äitinsä poika selvästi! Jos poika osaisi puhua, varmasti kehuisi kokoajan äidin hienoja kynsiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos teet! :) Tota ne lapset töissäkin juuri tekee, se on niin hassua :D Jotenkin sitä ajattelee, että 6 kk:n ikäinenkin on vielä niin pieni, mutta silti ne huomaa tosi paljon asioita. Varmaankin just se kynsien kirkkaus ja värit kiinnostaa. Veikkaanpa joo, että kehuisi ;)

   Poista
 4. Oi miten ihana haaste! Tää pitää ehdottomasti tehdä itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiitos! Mahtava juttu, jos säkin teet :)

   Poista
 5. Kiva haaste :) pitää koittaa saada aikaiseksi tehdä itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olis kiva jos jaksat joskus vastailla. :)

   Poista
 6. Olipas kiva haaste, täytyy ehkä itsekin tehdä tämä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mahtista jos teet, ei tullut ainakaan turhaan keräiltyä kysymyksiä, jos muutkin osallistuu :)

   Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)