12.9.2015

Huippualuslakka haussa!

Hyvä aluslakka on ollut etsinnässä pitkään. Haluaisin aluslakan olevan korjaava/hoitava (liuskottuminen), vahvistava, tasoittava, värjäytymiltä suojaava ja sen pitäisi parantaa lakkausten kestoa. Lakan pitää myös levittyä helposti ja tasoittua sileäksi mielellään yhdellä kerroksella, se ei kuitenkaan saa valua kynsinauhoille. Sellaista lakkaa, joka nämä kaikki täyttäisi, ei taida ollakaan. Valikoimaa on myös niin hurjasti, että viidakkoon eksyy sekunneissa. Pitkään omistin kaksi aluslakkaa. Toinen oli Kissin Diamond Hard ja toinen uudempi tuttavuuteni Mavalan Protective Basecoat. Sittemmin ostin Essencen Ultra Nai Repairin sekä Caring Ridge Fillerin.Mavala Protective Base Coat. Väriltään se on hyvin paljon Kissin lakan kaltainen. Koostumukseltaan se taas on paksumpaa kuin viereinen kaverinsa (joka on aika litkua), mutta siitä huolimatta sen levittäminen on tuskaa. Lakka tuntuu vaan valuvan joka paikkaan kynnellä ja sitä tulee helposti liikaa siveltimeen. Lakka on siis vaikea saada siististi, mutta toisaalta vetisyytensä vuoksi se levittyy suhteellisen tasaisesti ja uskon yhden lakkakerroksen olevan riittävä.

Mavalan lakka lupaa kaksi kertaa kestävämmän lakkauksen ja se suojaa kynttä värjäytymiltä. Lakkauksesta kyllä tulee siisti ja nätti. Näin muutamien kertojen perusteella väittäisin kuitenkin, että lakka ei ole parantanut lakkausten kestävyyttä yhtään Kissin lakkaa enempää. Ikävänä miinuksena pitää kyllä myös sanoa, että tämä Mavalan lakka haisee aivan järkyttävältä. Jos ei tästä saa migreeniä, niin ei mistään. Mielestäni siis täysin turha aluslakka.

Kiss Diamond Hard -lakka on pysynyt hyvänä nelisen vuotta. Se on vetistä, mutta jostain syystä todella helppo levittää kynnelle. Lakka ei valu kynneltä mihinkään, vaan jää nätisti siihen, mihin sen asettaakin. Tämä myös kuivuu uskomattoman nopeasti. Lupauksiensa mukaan lakka todella tekee kynnestä vahvemman ja kovemman tuntuisen. Laitan tätä yleensä yhden kerroksen, mutta kaksi saattaisi kyllä olla paikallaan.

Väri on siniseen taittava, mikä uskoakseni häivyttää kynnen keltaisuutta. Kaiken lisäksi tämä on aivan uskomattoman riittoisa! Kattokaa nyt purkkia, se on oikeasti neljä vuotta vanha, josta olen muutamia kuukausia lakannut aktiivisesti ja muuten satunnaisemmin. Tavallaan pidän tästä lakasta, mutta joku siinä tökkii. Olen välillä epäillyt, että tämä tekee kynnestä liiankin vahvan, koska joskus kynnen päät katkeavat kuin viivasuorasti napsahtaen poikki. Johtuu ehkä siitä, että tämä vain tekee kynsistä kovat, ei niinkään vahvat sisäisesti (vrt. hoitavat aluslakat).

Essencen Ultra Nail Repair sisältää keratiinia ja samalla sen pitäisi vahvistaa ohutta ja haurasta kynttä. Toimii samalla ridge fillerinä. Tämä lakka on ollut ihanan helppo levittää kynnelle tasaisesti ja yksi kerros riittää. Lakka ei tuoksu juuri miltään, ja se tosiaan tekee kynnen pinnasta mukavan sileän (kuoppia ei tasoita, mutta uurteet kyllä). Ikävä kyllä tämä ei juuri vaikuta lakkausten kestoon, vaan ne kuluvat päistään jo päivän päästä lakkaamisesta. Pöh. En osaa vielä sanoa tämän korjaavista ominaisuuksista varsinkaan, kun aloitin samaan syssyyn muutenkin kynsien kuntokuurin.

Essencen Caring Ridge Filler puolestaan sisältää biotiinia. En tiennyt, onko biotiini vai keratiini se mun juttu, joten ostin molemmat pullot. Tätä voisi käyttää aina välillä Nail Repairin sijaan sitten. Tätä en ole vielä testannut, mutta veikkaan, että on ominaisuuksiltaan hyvin paljon edellisen kaltainen.

Vieläkään en ole löytänyt aluslakkaa, joka vakuuttaisi täysin, mutta ehkä vielä joskus. Kaikkiaan kuitenkin uskon, että paras tapa olisi vaihdella paria eri lakkaa vuorotellen. Näin kynsi ei mukamas saisi liikaa mitään, vaan voisi hyödyntää eri lakkojen eri ominaisuuksia, sellaista yhtä kun ei ole, joka kaikki mun kriteerit täyttäisi.

Mitä aluslakkoja teillä on käytössä?

8 kommenttia

 1. Mulla on käytössä Dermosilin aluslakka ja se on toiminut tosi hyvin! Se on vähän paksumpaa ja näyttää pullossa vaaleanpunaiselta mutta ei näy kynneltä selkeästi kuten ranskislakat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dermosilin lakat onkin mulle vähän tuntemattomampia, omistan vain yhden tällä hetkellä. :)

   Poista
 2. Noi Essencen aluslakat vaikuttavat todella hyviltä, haluaisin kovasti niitä kokeilla. Itse käytän Rimmelin Stronger Nail -aluslakkaa, ja oon kovasti tykännyt siitä. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rimmelkään ei ole itselleni kauhean tuttu vielä! Ainakin käytettävyydeltään noi Essencet vaikuttaa tosi hyviltä, mutta tosiaan hoitavasta puolesta en osaa vielä sanoa :)

   Poista
 3. OPI:n nail envyä olen käytellyt viime aikoina. Se tekee ihan hyvää kynsille, mutta aluslakka ominaisuudet eivät ole ehkä ihan parhaimmat tai ainakin itsestä tuntuu että välillä lakat pysyy tosi huonosti ja olen miettinyt kestäisikö paremmin jos käyttäisi jotain muuta aluslakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa sitten olla, ettei oikein mikään hoitava aluslakka auta lakkojen pysyvyyteen tai siltä ainakin nyt tuntuu. Sinällään kiva kuulla, etten ole ainoa, joka vielä etsii omaansa! Jos ikinä sitä täydellistä edes löytää.

   Poista
 4. Mulla on käytössä Essien Grow Stronger, josta olen tykännyt tosi paljon. Hoitaa muttei tee liian kovaksi ainakaan minulla. Tuollainen Essencen aluslakkojen sävyinen että aavistuksen huijaa kynnen sävyä muttei tietenkään ihmeitä tee. Tuntuu että lakkaukset pysyvät kauan hyvinä sillä, mutta toisaalta harvemmin pidänkään monta päivää samoja kynsiä. Hinta on toki vähän kova mutta aika usein näitä on tarjouksessa jossain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä hyvältä lakalta tuokin, ongelmana kun joidenkin kanssa on just liiallinen kovuus. Tottahan se on, ettei samoja kynsiä kauaa yleensä pidä. Siinä mielessä ei ole järin suuri menetys, vaikka lakkaukset ei niin hyvinä pysyisikään. :)

   Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)