4.8.2015

Tekstuuri tuli, tekstuuri meni

Ennen kuin siirrytään lakkauksiin, haluan jakaa kaksi hyvin tärkeää opetusta, jotka toivon mukaan avaavat lakkausten ulkonäköä ja herättävät ymmärrystä niitä kohtaan. Liittyy myös tiiviisti otsikkoon.

1. Älä koskaan yritä mitään erikoista lakalla, jota et ole koskaan ennen kokeillut.
2. Älä laita päällyslakkaa tekstuuri-/hiekka-/sokerilakan päälle.

Got it? Hyvä, voidaan jatkaa.Idea oli hieno, mutta toteutus meni mönkään. Joo, kynsistä tuli ihan kivat periaatteessa, mutta ei semmoiset kuin näillä lakoilla piti tulla. Levitin pohjaksi China Glazen keltaista lakkaa ja etusormelle vihreää tekstuuria. Keltainen lakka vaati kolme kerrosta ilman, että lakkasin alle valkoista. Tekstuurilakka taas vaati kaksi, joskin hoksasin pian, että olisi kannattanut lakata tekstuuri tuon keltaisen päälle. Jos näin ollen tekstuurin alla olisi ollut pohja, se olisi ehkä ollut raikkaamman värinen ja sitä olisi riittänyt vain kerros, jolloin lakan rakenne olisi näkynyt selkeämmin. Tosin nythän tekstuuri ei näy näissä kuvissa senkään vertaa, pääsemme siihen pian.Seuraavaksi pääsin ideaani eli tarkoitus oli koristella keskelle kynttä pitkittäinen viiva tekstuurilakalla. No eihän se mennyt suoraan eikä sinne päinkään, koska lakka oli vähän tönkköä ja levitys näin ollen hankalaa. Tulipahan kokeiltua, ettei oikein toimi. Päätin pelastaa tilanteen ja tehdä ikään kuin puun oksia viivan vierelle ja tulihan niistä ihan kivat sitten. Lakka ei kuitenkaan muuttunut niin röpelöksi kuin toivoin, vaan upeasti sai kaiken näyttämään vain siltä, että koristelut on vain tavallista lakkaa kuplia täynnä (toiseksi alin kuva). :D Hienoa.Jos lopputulos tässä vaiheessa vielä näyttikin ihan jebalta, niin onneksi rakas päällyslakkani tuli ja vei viimeisetkin onnistumisen rippeet. Päällyslakka poisti kaiken tekstuurin, mitä vähääkään oli jäljellä, ja nyt tekstuurilakkakynsikin näyttää siltä, että siinä on vuosia vanhaa, paakkuuntunutta lakkaa. Tekstuurilakka myös vaaleni ja siitä hävisi kaikki syvyys. Alla on vielä nopea kännykkäräpsy siinä kohtaa, kun olin levittänyt päällyslakkaa vasta pikkurilliin ja tajunnut, että eiei. Kuvasta myös näkee nuo koristelut, kun niiden pinta ei ole tuon tekstuurikynnen pintaa nähnytkään, vaan näyttää pelkästään kuplaiselta.Kuitenkin jos jotain positiivista etsin, keltainen lakka on aivan ihanan sävyinen! Ja tekstuurilakallekin aion antaa uuden mahdollisuuden nyt kun vähän tiedän, miten se käyttäytyy. Mutta pohdinpa vaan, mikä järki on hienolla efektilakalla, jos sen päälle ei voi laittaa päällyslakkaa? Sehän kuluu sitten heti, ainakin itselläni. Ehkä tässä on joku juju.


Tavoitteenani oli tehdä raikkaan kirkkaat, mutta tyylikkäät kynnet. Tyylikkäät ne ei ole, mutta raikkaat ja kirkkaat kyllä!

Pohja: China Glaze Sun Upon My Skin
Koristelut: China Glaze In The Rough

2 kommenttia

  1. Värit on kuitenkin kivat! :D Mie olen tähän asti kyllä laittanut päällyslakkaa tekstuurilakan päälle. En oo ihan varma onko se oikea tapa, mutta tuntuu luontevammalta niin. Ehkä sitä pitää laittaa todella ohut kerros? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, väreistä tykkään! :D Aijaa, onpas hassua sitten! Ehkä kyse oli vaan tosta mun pikakuivattajasta, kun se alkaa jo olla aika tahmeaa ja muutenkin vähissä. Pitää koittaa uudestaan jollain toisella. :)

      Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)