30.8.2015

Inm Out The Door, minä kiroan sinut

Vanhan ja rakkaan, suorastaan eläköityneen Sally Hansenin Insta-Drin jälkeen tuli aika ostaa uusi pikakuivattaja. Selailin blogeja ja luin keskusteluja, jonka jälkeen päädyin Inm Out The Dooriin. Lakan sanottiin olevan parhain kaikista, säästävän hermoja monilta ahdistuksen hetkiltä ja mullistavan maailman. Kyllä, minä valitsen sinut!

Inm:ää olikin alkuun ihanteellista lakata. Se oli aika litkua koostumukseltaan, mutta siitä huolimatta lakkaantui tasaisen kauniisti kynnelle. Koostumuksen vuoksi lakkaa ei tosin pystynyt laittamaan osumatta siveltimellä kynteen, vaikka kuinka pidätti hengitystä pyörtymisen partaalle. Lakka saa pointsit kuitenkin siitä, että se kuivui mukavan nopeasti. Jo parin minuutin jälkeen pinta kesti kevyen kosketuksen. Olin edelleen vakuuttunut loisto-ostoksesta.

Sitten ilmestyivät klommot, rutut, naarmut, kolot, kuopat ja kraaterit. Tyhmäkin olisi tajunnut alkaa epäilemään lakan kestävyyttä. Vaikka se mukakuivui nopeasti, siihen tuntui ilmaantuvan nirhaumia helposti vielä silloinkin, kun lakan pitäisi jo muutenkin olla kuiva. Yön aikana saattoi kynnet mennä ruttuun, vaikka ne olisi lakannut muutamia tunteja sitten. Ei hyvä. Olin kuitenkin juuri hankkinut lakan, enkä ollut vielä valmis laskeutumaan pilvilinnoistani. Taistelu jatkui.Seuraavaksi näyttämölle astuikin kulumat. Voi kökkö sentään. Lakat alkoi siis kulua päädyistään melko nopeaan. Päästä saattoi lohjeta ihan lakan palanen. Parin-kolmen päivän jälkeen kynnet alkoi jo huutaa avuksi uutta lakkausta. Oli pakko alkaa uskoa, ettei tämä lakka ehkä ihan täyttäisi omia kriteerejäni. 

Viimeinen tikki olikin sitten se, kun lakka alkoi levittää koristeet ja leimaukset, vaikka niiden kuinka antoi kuivua. Kertakaikkisen toimiva pikakuivattaja: lisää Inm vasta noin kolmen tunnin kuluttua, kun lakat ja koristeet ovat valmiiksi täysin kuivat! Leimojen leviämisen takia en voinut lakata enää kestävää päällystä tuttuun tyyliin, jossa ensin vedetään pää ja sitten vasta muu kynsi, koska sittenpä leimat vasta levisivätkin joka suuntaan. Tämähän lisäsi entisestään lakkojen kulumista päästä, kun niissä ei ollut tarpeeksi vahvasti päällyslakkaa.

Olin ja olen yhä hyvin pettynyt tähän pikakuivattajaan. Tässä saattaa tosin olla vielä pieni mahdollisuus, etten vain osaa vielä käyttää tätä sen vaatimalla tavalla, joten en ole ihan vielä luovuttamassa. Niin moni kuitenkin on arvostellut tämän hyväksi ja lakkausten kestoa pidentäväksi, että vähän ihmetyttää. Aion siis käyttää lakan pois kynsiin, joissa ei ole koristeluja, koska niissä se toimii ihan hyvin, jos antaa pohjan ensin kuivahtaa jonkin aikaa. Ja huomaattekos alta - olen löytänyt tästä lakasta myös hyviä puolia!

+ Pinta kuivuu nopeasti
+ Helppo levittää hitaastikin
+ Ei nosta kuplia kynnelle
+ Tasoittuu kauniisti lähes itsekseen
+ Ei kutista lakkausta
+/- Antaa luonnollisen kiillon, mutta ei "geelikynsiefektiä"

- Levittää leimat ja koristeet
- Ei anna lakkauksille lisää kestoa
- Kuluu helposti päistä
- Kuivattaa pelkän pinnan: kolhuja tulee herkästi tuntienkin päästä lakkauksesta
- Ei voi laittaa märän lakan päälle, koska lakka lähtee osin mukana

Minkälaisia kokemuksia teillä on tästä lakasta? Onko teillä suosikkia pikakuivattajista vai käytättekö useita yhtä aikaa, mutta eri tarkoituksiin?

4 kommenttia

 1. Voi harmi kun olikin näin iso pettymys tämän kanssa :/ Itse olen testaillut useita pikakuivattajia, ja aina aiemmin palannut Secheen koska sen koostumus on aivan ihanan paksua, yhdelläkin kerroksella saa koholla olevat koristelut tasoitettua. Nyt tykästyin siihen Digital Flashiin, kun koostumus on sama ja muuten toimii entistä suosikkiani paremmin :) Mutta ei kai näissä ihan täydellistä versiota ole olemassakaan, kaikissa on jotain virheitä ja toiset tykkää erilaisista ominaisuuksista kuin toiset :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta tulipahan testattua! Ja tämä on oikeastaan ihan toimiva siinä kohtaa, kun tahtoo pohjalakan pinnan vaan kuivaksi ennen mitään koristeluja, kun tämä ei jätä niin paksua pintaa jälkeensä. Sen sijaan tuo Digital Flash on just täydellinen viimeiseen silaukseen paksulla koostumuksellaan, tuntuu myös pidentävän lakkausten kestoa. :) Ja tänään lakatessa se ei muuten levittänyt yhtään koristeita, että eiköhän ole täysin hehkutuksensa arvoinen! Piti vaan oppia lakkaamaan sitä oikein.

   Poista
 2. Harmi, että sulla oli näin huono kokemus lakan kanssa, mutta kiva kun jaoit sen. Auttaa muita ihmisiä kun yrittävät päättää mitä päällyslakkaa hankkivat. :) Itsellä on käytössä Glisten & Glow HK, mistä tykkään kovasti. Sitä ei vaan vissiin saa enää ainakaan Cesarsilta niin en tiedä mitä teen kun tuo pullo loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin varmaan seuraavana kokeilussa, ellen sitten tykästy Digital Flashiin jäädäkseen. :) Onpa harmi, jos ei heiltä enää saa! Itse tilaisin varmaan Ebaysta, jos ei osu mihinkään semmoiseen kauppaan, josta muutenkin tilailee jotain. Sieltä tilasin tämän Inm:n myöskin.

   Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)