20.8.2015

Born Prettyn tilaus nro. 2 ja leimavuodatus

Nyt on kaikki tilaukset saapuneet, jihuu! Eilen siis hain Born Prettyn toisen tilauksen postista ja mukaan on tarttunut kaupasta muutakin. Ajattelin nyt lyhyesti koota tähän, mitä kaikkea onkaan tullut hankittua. Lopussa myös lyhyehkö vuodatus leimailusta.

Tässä ekana on pari muuta hankintaa. Inm:n pikakuivattajan tilasin Ebaysta. Kesti tosi kauan tulla, mutta olen ollut tyytyväinen lakkaan. Toivottavasti on riittoisa! Ostin lisäksi Citymarketissa käydessäni kolmen euron alelakan, koska onhan tuo Natural Coden blossom aika suloinen ja ihanan värinen. Taustalla näkyy myös meikkisienet, jotka ostin kyllästyessäni odottamaan BP:n tilausta.
Eilen siis tosiaan saapuivat Born Prettylta leimaustarvikkeet, joita olen odottanut kauan! Laatat olivat kaikki aivan ihania, rakastuin niihin täysillä. Nuo isot suorakulmiolaatat on vieläpä niin kauniissa pakkauksessakin! Tilasin kolme suurta laattaa itse valikoiden (BP-L015, BP-L019, BPL-024) ja neljä pienempää (BP-04, BP-07, BP-48, BP-51) olivat sitten yllätyslaattoja. Niitä myytiin dollarilla kaksi kappaletta ja sain mielestäni tosi kivat laatat! Samoin olin iloinen huomatessani, että olin tilannut uuden skrapan ja leimasimen. Oikeastaan tilasin molempia kaksi, koska tuo musta setti oli muistaakseni niin halpa alennuksineen ja halusin kokeilla jotain erilaista, kun leimaaminen ei tunnu onnistuvan Konadin välineillä (joista nuo pinkit on kopiot). Laattojen kuvat on lainattu Born Prettyn sivuilta, osaa kuvista rajattu ja yhdistelty.Pääsinpä tuossa eilen myös heti testaamaan leimaamista ja voisin tällä hetkellä viskoa nämä tarvikkeet pisin seiniä. Menee niin hermot leimaamisen kanssa! Saan vain kaikki paikat sotkuun ja kynnet täyteen vanuhaivenia. Ärsyttää niin paljon. Odotin hirmuisesti uusia tarvikkeita olettaen niiden tuovan avun, mutta ei. Ei vain hitsi vie onnistu. Uudet leimailulakatkin tuntuvat kyllä vähän huonolta (valkoinen mm. kuivui sekunnissa laattaan). En saa kuvioita ehjinä kynsille, niistä jää aina suurin osa leimasimeen ja osa jopa laattaan, ja kuviot muutenkin on reikäisiä. Mietin, että jos ostaisi vielä yhden Konadin leimauslakan ja jos ei silläkään onnistu, täytyy todeta, etten vain osaa tekniikkaa oikein. Vaikeinta on, kun en tiedä, teenkö jotain väärin ja jos, niin mitä, vai onko lakat vain huonot leimailuun.

Ehkäpä viikonloppuna testaan taas uudelleen, näin viikolla töiden jälkeen väsyttää muutenkin sen verran, että hermot naksahtaa kyllä hetkessä, kun ei heti onnistu jossain. :D Rakastan kynsien lakkaamista, mutta viikolla se lähinnä aina ahdistaa, kun olisi niin paljon muutakin tekemistä. Näiden leimojenkin kanssa kulutin mukavat 1,5 tuntia, kunnes totesin, että kaikki pitää ottaa pois ja laittaa jotain ihan muuta.

Mitään loistovinkkejä leimailuun? Yritin katsella videoitakin, mutta jos tiedät jonkun ultimaattisen hyvän vinkin, niin kerro ihmeessä. :)

4 kommenttia

 1. Ihania laattoja :)

  Leimaaminen on haastava laji, enkä itsekään ole siinä kovin hyvä, mutta voin kuitenkin jakaa omat oivallukseni aiheesta. Itse tykkään enemmän leimata pehmeämmällä leimasimella (tuollaisella mikä sullakin on tuo musta). Tuollainen Konadin kovalla on paljon vaikeampi saada leima nousemaan kokonaisena. Tosin joskus toisille lakoille ja laatoille saattaa sopia paremmin kova leimasin. Kannattaa siis koittaa eri yhdistelmiä.

  Sama pätee lakka laatta yhdistelmiin. Toiset lakat toimii paremmin toisten laattojen kanssa kuin toiset. Uskoisin että tämä liittyy siihen kuinka ohuita kohtia kuviossa on ja muutenkin laatan urasyvyyksiin. Eli siis toisille laatoille sopii paremmin ohuempi lakka kuin paksumpi ja päin vastoin. Leimauslakat on usein aika paksuja koostumukseltaan.

  Jos lakka on nopeasti kuivuvaa tarvii olla nopea, muuten kuvio ei nouse tai se ei enää tartu kynnelle. Sekunti kuulostaa kyllä nopealta ajalta ja tuossa tilanteessa kokeilisin ehkä komvepaa/pehmeämpää leimasin ja eri laattoja. Kannattaa aina myös tarkistaa kuvio leimasimesta ennen kynnelle lyöntiä, siinä vaiheessa näkee jo aika hyvin onko kuvio kokonainen ja jos on se yleensä päätyy myös kynnelle kokonaisena. Itse tykkään leimata ehkä jopa enemmän kuin tavallisilla kuin leimauslakoilla, kun itsellä ainakin tuntui että leimauslakat kuivuu aika äkkiä.

  Itse suojaan kynsinauhat peel off -lakalla, se helpottaa siivoilua. Tätä varten on olemassa myös sellaisia tarkoitukseen tarkoitettuja lateksimömmöjä, jotka on varmaan ihoystävällisempiä. Mutta mulla ainakin on vielä sormet vaikka käytän peel offia.

  Vanuhaiveniin ei tule muuta mieleen kun että jos käytät laattojen putsaamiseen pumpulia niin vaihda vanulappuihin ja jos käytät jo niitä niin vaihda tarpeeksi usein, älä hinkkaa voimakkaasti ja käytä reilusti kynsilakan poistoainetta niin et ole haivenissa niin herkästi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiitos tosi paljon, että jaksoit kirjoittaa näin pitkästi vinkkejä! Näistä on aivan varmasti apua, kun seuraavaksi taas kokeilen leimailla. :) Luulenpa, että käyn ostamassa uusia vanulappuja kokonaan. Mun nykyiset on jo valmiiksi tosi vanuisen ja höttöisen oloiset eli ei semmoiset "kiinteät" ollenkaan, kun olen semmosiakin jossain nähnyt.

   Poista
  2. Nyt täytyykin vinkata, että Lidlin vanulaput on ihan parhaita, ne on tosi "kiinteitä" :D

   Poista
  3. Hei kiitti, sinne suuntaan siis heti seuraavaksi! :D

   Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)