31.7.2015

Syvänmeren aarre

Ihan alkuun haluan sanoa, että näistä tuli omaan silmääni ihanat kynnet (huomaa, etten ole vähään aikaan lakkaillut, kun kaikki kynnet on ihania), mutta niiden kuvaaminen oli työn ja tuskan takana. Ihan uskomaton kiilto, joka saa aikaan sen, että kynnet näyttävät paikoin suttuisilta, vaikka eivät sitä ole. Laitoin mukaan monta kuvaa vähän eri valoissa, jos niistä saisi jonkin käsityksen. :) Mielestäni ovat livenä paljon kauniimmat.

Näitä kynsiä tehdessä valitsin aluksi vain lakat, mutta mitään suurempaa ajatusta ei vielä ollut. Halusin kuitenkin harjoitella siveltimen käyttöä ja dotting toolia, joten päätin tehdä jotain koristeluja niillä. Harjoitustahan tuo vielä vaatii, mutta alan pikkuhiljaa päästä jyvälle hommasta ja osaan arvioida, paljonko esimerkiksi lakkaa tarvitaan ja minkä verran pitää painaa.


Aloitin lakkaamisen China Glazen tummansinisellä, kaikkiin kynsiin sama pohja. Tätä olisi riittänyt ehkä vain yksi kerros, mutta laitoin varoiksi kaksi. Tykkään tästä sinisestä, se on ihan kunnolla tummansininen, eikä taita juuri mihinkään muuhun väriin. Siitä tulee mieleen meren syvimmät kohdat, mihin otsikkokin ehkäpä viittaa.


Kun mietin siveltimen käyttötarkoitusta, ajatus jonkinlaisesta meriruohosta kirkastui ja tein kahdella eri sinisen sävyllä kaarevat viivat. Ikävä kyllä alempi sininen ei oikein erotu pohjasta kuin tietyssä valossa. Aluksi viivoista tuli myös tosi paksut ennen kuin hoksasin, että lakkaa ei tarvitse kuin siveltimen päähän. Ruohojen jälkeen päätin vielä laittaa mukaan muutamia pisteitä ikään kuin kupliksi. Kaksi reunimmaista kynttä näyttivät jotenkin kaljuilta, joten laitoin kuplat niihinkin. Sopii mielestäni ihan kivasti.


Loppusilauksena tökkäsin ruohojen juureen vaaleansinisen strassin, joka ei valitettavasti oikein kuvista erotu edukseen. Muutenkin se kyllä meni sameaksi päällyslakan takia, voisin ensi kerralla koittaa laittaa sen viimeisenä päällimmäiseksi.

Kynsiin vierähti puolitoista tuntia. Olen niihin jälleen ihan tyytyväinen, joskin tosiaan reunimmainen sininen saisi näkyä enemmän ja välineistön käytön harjoittelu on edelleen paikallaan. Harmikseni myös Sally Hansenin pikakuivattaja on vanhuuttaan alkanut kiusaajaksi. Se ei levity nätisti, vaan jää vähän epätasaiseksi ja se on alkanut nostaa kuplia pohjalakkaan, vaikka antaisi kuivua. Onneksi uusi on tulossa postissa!

Otin tänään lakkailun lomassa myös kuvia prosessin eri vaiheista, joten jonkinlaista postausta siihenkin liittyen tulossa. :) Mitäs tykkäätte kynsistä? Onko teillä koskaan vaikeuksia kuvata kynnet siten, että niistä välittyisi niiden olemus livenä? Vinkkejä?

Pohja: China Glaze First Mate
Koristelut: China Glaze Shower together, Color Club Take Me To Your Chateau

2 kommenttia

  1. Kaunis lakkaus ja ihania sinisen sävyjä :) Se on tosi turhauttavaa kun ei saa kynsiä näyttämään kuvassa samana kuin livenä. Jotkut kynnet ovat vaikeampia kuin toiset ja aina välillä tulee sellaiset että niitä ei meinaa saada millään välittymään kuviin. Valitettavasti ei ole oikein mitään hyvää vinkkiä ratkaisuksi. Päivän valolamppu kannattaa hankkia ja lightbox väsätä, jos niitä ei vielä ole. Kesällä tosin kuvaan vaikeimmat tapaukset ulkona, koska auringon valossa kuvat saa onnistumaan helpoiten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kiitos myös vinkeistä, pitää googletella lightboxista lisää ja harkita tuota lamppua!

      Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)