26.7.2015

Kynsiongelmat ja -vauriot

Mulle kynnet ei ole mikään helpoin harrastelun kohde johtuen niiden monista ongelmista. Osa ongelmista johtuu varmasti vain laiskasta hoitamisesta, mutta kyse ei pelkästään ole siitä. Jos mennään ensin hoitamattomuuteen, kynnet liuskottuvat todella herkästi niiden päistä. Näin ollan päistä tulee myös hauraat ja ohuet, eivätkä ne kestä. Tähän auttaa vain lakan pitäminen, kun niitä liuskoja ei sitten tule revittyä aina irti. Toisaalta viilaaminen ja oikeanlainen hoitava lakka saattaisivat auttaa myös. Lisäksi ongelmana on kuivat ja kovat kynsinauhat, jotka herkästi "kiipeää" kiinni kynteen. Ne näyttää siten aika rumilta ja sattuu, kun yrittää tökkiä niitä puutikulla.Mulla myös lohkeilee kynnet välillä oudosti niiden sivuista. Lohkeama tulee kynnen yläosan sivuun, mutta kuitenkin aina niin alas, että sattuu, jos sitä yrittää poistaa millään keinoin. Sitten vähän erilaisena asiana on mun kynsien koko. Tykkään toisaalta, että kynnet on isot, koska koristelu ja varmaan lakkailukin on helpompaa. Sen sijaan peukun kynsi on aivan valtava ja näyttää ehkä jo vähän rumalta, jos kasvattaa liian pitkäksi. Muut kynnet ovat ihan kivoja, etenkin pikkurillien ja nimettömien muoto on just täydellinen kauniille kynnelle ja lakkailulle. Sen sijaan keskisormi on ihan kuin lapio. Se on kapea alhaalta, mutta levenee tosi rumasti ylöspäin. Siinä ei myöskään kynsi tahdo kasvaa mihinkään.

No, nämä on näitä. Suurin ongelma on ehkä kuitenkin peukalot. Ne ovat varmaan ottaneet joskus osumaa, en tiedä, mutta kynsi on jotenkin vaurioitunut. Niihin kasvaa kerran vuodessa, yleensä helmikuun aikoihin halkeama. Se alkaa aivan juuresta eli kynsi vain halkeaa kahtia keskeltä, ja sitten pitää vain odottaa, että kynsi kasvaa ja halkeama poistuu sitä mukaa. Kynnessä on ikäänkuin reikä keskellä ja vaikka lakka sen peittääkin, ei se varmaan tee kauhean hyvää, kun ainetta pääsee näin kynnen alle. Halkeama on osin myös arka ja se tulee ihan satunnaisesti jompaan kumpaan peukaloon, yhtenä vuonna tuli molempiin yhtäaikaa. Olen yrittänyt selvittää sen aiheuttajaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Lisäksi peukalon kynnet on aivan mutkalla. Niissä on inhottavia kumpuja. Johtuu ehkä noista halkeamista, en tiedä, mutta lakkaa on hyvin vaikea saada tasaisen kauniisti levittymään.

Onkos kellään muulla kynsiongelmia tai vaurioita, jotka hankaloittaa lakkaamista?

3 kommenttia

 1. toi kynsien lohkeilu on mulle erittäin tuttua! Mun unelma ois mielettömän pitkät ja vahvat kynnet mut eihän näitä saa mitenkään kasvatettua :-D

  http://lauraahs.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä surkeeta, ku yrittää kasvattaa ja sitte kynsi lohkeaa! Etenkin, kun yksikin kynsi riittää siihen, että pitää lyhentää muutkin, muuten näyttää hassulta. Ootko kokeillut paikata lohjennutta kynttä ennen kuin se repeää kunnolla tai irtoaa? Mä aatelin sitä koittaa seuraavaksi. :)

   Poista
  2. joo mulla on jotain sellasta kynnenvahvistajaa. pitää varmaan vetää se kaapin pohjalta ja aloittaa uudestaan :--D

   Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)