25.7.2015

Kantapääkierros

Tähän alkuun on hyvä katsoa, mistä on lähdetty liikkeelle ja mitä kaikkea onkaan opittu - kantapään kautta. Nelisen vuotta sitten ei löytynyt niin paljon tietoa kuin nyt jo löytyy tai ehkä en vain osannut silloin etsiä kunnolla. Tuli opittua aika monta asiaa, kun vähän haparoiden lähti liikkeelle, mutta ainakin olen kehittynyt. Tässä postauksessa on kuvituksena aivan ensimmäisiä kynsiäni neljän vuoden takaa. Älkää järkyttykö, ei herkimmille.

Lakka ei peitä tarpeeksi

No juu ei varmaan. Tuleeko yllätyksenä, että lakkaahan voi laittaa monta kerrosta? Minulle tuli. Ennen laitoin vain yhden kerroksen ja yritin saada siitä tietenkin niin paksun, että se peittää kunnolla. Kesti kuivua ikuisuuden ja pinta jäi epätasaiseksi sekä läpinäkyväksi. Ratkaisu ei suinkaan ollut "laitanpa vielä paksummin", vaan sen sijaan opin sivelemään ohuempia kerroksia useampia ja kappas - jälkikin muuttui heti nätimmäksi. Lisäksi saatoin käyttää jotain läpinäkyvällä pohjalla olevaa glitteriä sellaisenaan ilman pohjaväriä. Ihmettelin usein, miksi sellaisia lakkoja tehdäänkään, kun näyttävät niin urpoilta.

Lakka sotkee kynsinauhat ja on epäsiisti

Kummallista, ettei kynsinauhoja saa puhtaaksi, kun niillä on ensin kilo lakkaa. Ihan viimeaikoina oppimani kikka onkin, että lakan ja kynsinauhan väliin tulee jäädä rako jo lakatessa! Olen kyllä ennenkin nähnyt kuvia niistä kynsiblogeissa, mutten ole ymmärtänyt ideaa. Jostain syystä todella monet kuvittelevat, että lakka levitetään koko kynnelle, niin myös minä. Tämän vuoksi ihmettelin useasti, miten te kaikki saatte niin ihanan siistit rajat. Se on taikuutta. No selvisihän se, myönnetään, pienen googlettelun tuloksena. Nyt on tilauksessa sivellin.

Aloittelijana kuvittelin myös, että lakka pitää sutia ninjan nopeudella kynnelle, muutenhan se jämähtää. Noh, ei pidä, ainakaan jos lakka on yhtään oikeanlainen. Siinä ehtii ihan hyvin tekemään rauhalliset vedot keskittyen tarkasti etenkin reunoihin. Ei tarvitse kiirehtiä yhtään. Kiireessä lakkaa on vähän siellä ja vähän täällä, muttei kuitenkaan siellä, missä pitäisi.

Lakkailu on vaikeaa, kädet tärisee

Ei ehkä kannata lakata kynsiä ilmassa. Kesti pitkään löytää kädelle sopiva paikka, mutta jossain kohtaa hoksasin, että molemmat kädet pitää tukea johonkin, kun lakkaa. Näin jälki on paljon siistimpää, eikä kädet tärise ihan niin paljon. Tämä oivallus on säästänyt ainakin 10 prosenttia mun hermokapasiteetista.

Välineinä lakka ja suti. Miksi tää ei ikinä onnistu?

Niin, alussa oli lakka ja suti. Nyt on vähän enemmän. Ihmettelin pitkään, millä ihmiset osaa tehdä niin upeita kynsiä, kunnes törmäsin vaikka ja mihin ihaniin koristeluihin, tekniikoihin ja apuvälineisiin. Ei parhaatkaan pärjää ilman! Nyt ehkä uusimpana oivalluksena on dotting toolit ja se, ettei ihmiset välttämättä tee niillä upeita koristeluja vaan siveltimillä. Olen pitkään yrittänyt opetella koristelua dottingeilla, mutta se tuntuu mahdottomalta. Palloon ei saa paljon väriä kerrallaan ja sen levitys vasta vaikeaa olikin ilman lakan ruttaantumista! Noh, voipi olla tekemistä sillä, että siveltimet on tosiaan keksitty tähän tarkoitukseen. 

Lakalla kestää ikuisuus kuivua

Lakan kuivumisen kanssa on myös taisteltu, enkä edelleenkään jaksa odottaa tarpeeksi, vaan lakat ruttaantuvat usein, hehe. Kuivumisen helpottamiseksi tein ennen ties mitä kevätjuhlaliikkeitä, mutta pikakuivattajan olemassaolon tiedostaminen on kyllä helpottanut ja paljon. Jos joku vielä lakkaa ilman, niin äkkiä ostamaan! Se on pelastus. Vielä kun oppisi, että pikakuivattajaakaan ei kannata laittaa ennen koristelujen kuivumista. Kuinka usein ne onkaan levinneet..

Alus- ja päällyslakka, evvk

Aivan alkuaikoina en ollut kuullutkaan alus- tai päällyslakasta. Sitten sitä ihmeteltiin, kun kynnet ei pysy päivääkään hyvinä. Onneksi tulin jossain kohtaa viisaammaksi ja kynnet näyttääkin heti paljon kauniimmilta, tasaisemmilta ja lakkaukset kestävät pidempään hyvänä. Nyt etsinnässä on hyvä hoitava aluslakka, uudeksi päällyslakaksi tilasin Inm:n pikakuivattajan, kun sitä on paljon kehuttu.

Vain kalliit ja merkkilakat kelpaavat

Tästä olen pääsemässä pois hiljalleen. Olen nimittäin todennut, että tärkeintä on löytää muutama laadukas lakka pohjaväriksi tarpeeksi laajalla kirjolla. Koristelulakkojen kanssa ei ehkä ole niin väliä, kun niitä käytetään vähemmän, eikä niiden kanssa tarvitse saada tasaista lopputulosta - riippuen tietenkin, mitä tekee. Lisäksi tämä löytämäni blogi osoittaa, ettei tarvitse todellakaan ostaa tai omistaa pelkkää O.P.I:a tai Essietä (mitä näitä nyt on) saadakseen upeat kynnet.

Eiköhän näillä päästä jo aikalailla parempiin lopputuloksiin. Mitäs viisauksia teillä muilla on jaettavana? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)