30.7.2015

Enhän ole ainoa?

Tiedättekö sen pisteen, kun ei enää kehtaa ääneen kertoa tehneensä taas tilauksen? Jep, itse sain juuri kirittyä tämän pisteen kiinni. En kehtaa vähään aikaan ostaa yhtään mitään. Mulle on siis tulossa postissa 20 lakkaa (suurin osa CG:tä), Inm:n kehuttu pikakuivattaja sekä kaksi koristelusälätilausta Born Prettylta. Juu, kaksi erillistä. Sen lisäksi kaupoista lähti mukaan uusi Mavalan aluslakka sekä Maybellinen dipattava kynsilakanpoistoaine. No joo okei, ja ne kaksi random-lakkaa. Nolottaa. Ei edes tuntuisi niin pahalta, jos ostaisin jotain silloin tällöin, mutta kun tilaa kaiken tarvittavan kerralla, loppusumma saattaa hirvittää.

Päätinkin nyt perustella itselleni (who am I kidding, tutuille stalkkereille) ennen kuin blogi pursuaa tilauksia, miksi tämä kaikki kannatti. Ensinäkin ostan aika harvoin itselleni mitään, enkä harrasta mitään, mihin rahaa menisi. Kynsijuttuja tilasin viimeksi neljä vuotta sitten, kun innostus oli päällä. Nyt tilasin taas, kerralla enemmän. Kaikkea en pakolla tarvitse, mutta kaikesta olen pidempään haaveillut ja tiedän, että tulisin ne jonain päivänä ostamaan kuitenkin. Miksei nyt?

Tilasin ensin China Glazeja normaalihinnalla 9 kappaletta, jotka pakettiin mahtuu. Noh, miksi pitää tilata juuri China Glazea, eikö ole halvempaa? On, on halvempaa. Mutta on myös kalliimpaa, hahaa! Ne vaan on parhaita itselleni hintaansa nähden. Plus ne on vielä näin neljän vuoden jälkeenkin täysin käyttökelpoisia ja priimakuntoisia eli voin olettaa uusilta samaa kestoa. Tarkoitus ei ollut tilata enempää, mutta päädyin puolivahingossa ale-taivaaseen. Kelatkaa, CG kahdella eurolla posteineen. Oli vielä sellaisia lakkoja, joita olin miettinyt joskus tilaavani. Siksi mukaan lähti kuusi lakkaa lisää sekä Essencen ja Orlyn ale-lakkoja.

Näenkin jo seuraavan kysymyksen ihmettelijöiden huulilla: mihin hittoon tarvitsen niin paljon lakkoja? Sen ymmärtää vain kynsiään lakkaillut. Pääsee toteuttamaan itseään paremmin, kun on mistä valita. Multa puuttui paljon sopivia perusvärejä, joilla lakata kestävä pohja. Tilasin vain sellaisia, joita tiedän käyttäväni pitkään, koska värit ei ole liian erikoisia tai räikeitä.

Born Prettylta taas tilasin ehkä jotain periaatteessa turhaakin, sillä enhän varsinaisesti tarvitse esimerkiksi tarroja tai teippejä. Kynsien koristelu kuitenkin monipuolistuu huomattavasti näiden avulla ja loppujen lopuksi mulla on koristelusälää aika vähän. Niitä kun ei voi koskaan olla liikaa ja ne on BP:llä tosi halpoja, joskin niistäkin kertyy hintaa. Petollista, vähän kuin Ikeassa. Tiedättekö sen, menette ihan vaan "joo mä otan tän, ja vähän tosta, aika halpa tuokin" ja sitten kassalla "se tekee yhteensä 86 euroa" ja sä oot silleen "otiksä tän lusikan kahesti?".

Samoin tilasin sivellinpaketin sekä mattalakan. Kaikki nämä on olleet toiveissa pidempään, mutten ole raaskinut hommata. Toista tilausta taas ei pitänyt tulla, mutta olen haaveillut uusista leimauslaatoista sekä -lakoista ja nyt kaikki leimaustuotteet olivat -50 prosenttia. Kuka olisi voinut olla käyttämättä tarjousta? Varmaan monikin, mutten minä. Olisin voinut siirtää tilauksen hamaan tulevaisuuteen, mutta väliäkös sillä, menevätkö rahat nyt vai vuoden päästä etenkin, kun nyt hinta oli puolikas.

Entäpä sitten se Inm? Nykyinen pikakuivattajani alkaa tehdä kuolemaa, eikä sitä enää valitettavasti saa Suomesta ostettua. Tämä oli ehkä (myönnetään) ainoa ihan pakkopakko-ostos aluslakan lisäksi, koska ilman pikakuivattajaa eli päällyslakkaa en voisi oikein kynsitaiteiluja jatkaa. Päätin panostaa kehuttuun lakkaan tässä tapauksessa, eikä se edes ollut kauhean kallis Ebaysta tilattuna. Kannattaa ostaa hyvä pikakuivattaja, koska jos ei siihen panosta, on kynnet helposti kuplilla, koristelut suttua ja hermot kireällä. Kaikki aiempi panostus menisi hukkaan ilman hyvää alus- ja päällyslakkaa. I rest my case.

Noin, selityksen makua vai? Todellakin on, nolottaa ihan liikaa. Vaikka olenkin samalla superinnoissani, enkä ostanut mitään tyhmää tai turhaa, mikä ei käyttöön tulisi. Niin paljon ihanaa sälää kerralla ja ennen kaikkea ihania lakkoja! Aah. On paras tunne ikinä avata tällaisia paketteja, koska en millään aina muista, mitä kaikkea tilasinkaan. Ei mikään harrastus ole ilmainen, sitä paitsi. Nyt vaan pitää olla houkuttumatta ihanista lakoista ja koristeista, koska todellista tarvetta ei ole oikeastaan millekään. Nyt voin vain keskittyä lakkailuun. Ja vannon, että uusia lakkoja en tilaa ennen valmistumistani.

Ja hei, mä sentään käytin tähän kaikkeen aikaa ja vaivaa. Saan aivan varmasti rahoilleni vastinetta. Googletin joka ikisen lakan sävyn ja vertailin niitä keskenään. Vertailin myös eri kauppojen hintoja postikuluineen ja valitsin aina halvimman. Pyrin ostamaan hyvää halvalla, vaikka se loppusummia silti kasvattaa. Se johtuu tästä Ikea-ilmiöstä, minkäs teet. Toisaalta olen myös alennusten orja eli parempi pysyä vain poissa kaupoista seuraavat puoli vuotta.

Pliis, sanokaa etten ole ainoa? Tuntuuko teistä ikinä, että joudutte selittelemään tai häpeämään kynsijuttujen hamstrailua?

2 kommenttia

  1. Välillä tuo tunne on tullut kun on juuri tilannut kauhean satsin yhdestä verkkokaupasta ja sitten tilaa vielä toisen seuraavasta ennen kuin edellinen on edes saapunut. Nyt en ole hetkeen tällaisia isoja satseja tilannut netistä, mutta mun mielestä ehkä varmin tapa saada tämä fiilis aikaan on mennä shoppailemaan kynsilakkoja ihan livenä jonkun henkilön kanssa joka ei ole kynsiharrastaja. Kokeilin tätä sekä Cesarsin kivijalkakaupassa että Tallinnassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, että tätä sattuu joskus muillekin :) Kieltämättä vois olla kokeilemisen arvoista käväistä liveshoppailemassa jonkun tutun kanssa. Saattaisi saada hullun maineen, kun silmät kiiluen kasaisi lakkoja syliin.

      Poista

Kommenttien valvonta on päällä, jotta kommenttien bongaaminen helpottuu ja muistan varmasti vastata kaikkiin. Kommenttisi tulee näkyviin, kun olen julkaissut sen. Kiitos kommentista, piristit päivääni. :)